Mää oli eile yhre tosi hyvä naamarasvafirma tilaisuures. Meni ku luvatti ilmast kaffet. Ja hyvää se oliki, niinku oli marjapirakkaki, kyl se kotiolot voitti.

Mul kävi nimittäi nii, et naapurifrouva kuttus munt kerra meikkikutsuil. Meni tiätyst, ku kuttutti. Siäl sit tehti naamahoito, ja niimpal kamala ihanaks tuli iho. Iha pakko olis ollu ostaa niit rasvoi, mut ku ei ollu raha, ku olin hoitovapaal sillo. Mut sit mää säästi, ja osti myähemmi niit. Ja koukku jäi. Ja ku se erustajaki o niimpal kamala kiva ihmine!

Eile sit meni sinne tilaisuute, ku e kehrannu olla menemät, ku oli kuttuttu. Ens tuntus silt, et mihi ihme lahkokokoukse mää ole itteni ny lykänny. Muija toisens jälkke kävi toristamas, mite ihana o myyrä kosmetiikka.

Mut iha oikkest, niit elämätarinoi oli kiva kuunnel, mont kertta nauretti iha veret silmis. Ja se tunnelma siäl oli iha ihmeellise lämmin. Eikä ne kettä ainaka näyttäny silt, et niil olis vaa eurokuvat silmis, et "rahat pois asiakkailt". Ja ne näytti aika onnellisilt ihmisilt.

Oikkest mul kävi nii, et viäl aamullaki mää oli nii hyväl tuulel, et vaik ole lomal, ni nousi ylös enne miäst, ja tein sil ihana aamiaise. Iha vaan siit ilost, et halusi ilahrutta hänt!

Eikä tiär vaik ruppeisi viäl ittekki pitämä niit meikkikutsui!