Viime aikoin o hermot ollu koetuksel. Perheest löytyy pari murkkuikäst ja uhmaikänenki viäl. Voitte kuvitel, et rauhallist hetke ei ol.

Tänäpä kävi Ikeas yhre murku ja yhre uhmakka kans. Onneks murkul oli hyvä päivä ja hän autto munt, muute en olis pärjänny. Kottot Ikea asti (noi pual tunti) mukula parkus, ku ei osannu laitta takki kiin itte. Eikä saanu autta, ei tiätenkä, ku "mää itte!". Ikea parkkipaikal hän sit ilmotti ilosen, et "en itke enä yhtä!". Vaikkei ollu takkika kiin.

Sisäl Ikeas alko sit taistelu. Mukula ku ei olis millä ollu rattais, ku olis halunnu kävellä itte. Muute tiätty se sopis mullekki, mut siäl alakerras misä o astiat, siäl en uskaltanu anta kulke itte. Olis voinu muute vaik hajota jotta. Onneks isosisko uhrautus ja taisteli pikkusisko kans, ja raahas väkisi sylissäs kriittisimpie paikkoja ohi. Kiitos hänel siit. Totesin kyl, et ei olis pikkane millä päässy kattoma Ikeasse, kyl nii kova ääni kuulus joka pualt misä hän kulki. Jossei se ollu suara huutoo, ni sit hän huus äitii. Mut nii vaa siältäki selvitti henkis. Hiki kyl oli.

Eile olti Skanssis ostamas sisäpelitossui toisel murkul. Koko matka kottot Skanssisse hän hoki mul, et hän halu mennä kaveris tykö, eikä ostoksil. Hoki ja hoki ja hoki, nii et jossa vaihees mul pimahti niimpal, et pääsi iha v-sana, vaik mää koita sitä välttä viimisse asti. Ja vaik hän tiäs hyvi, et ne tossut pitä olla maanantain liikuntatunnil, ku opettaja oli jo huutanu niitte puuttumisest. Samal reissul piti sit osta isolsiskol talvisaappat, ja tää toine murkku hoki mun korvajuures, et meil o kiire, nyt pitä mennä, mun pitä pääst kaveri tykö... Ja nii siin sit kävi, et hermostuksissamme ostetti liia piänet saappat. Koton vast huamatti. Kyl otti päähä. Onneks mummi lupas mennä vaihtama ne isommiks, olis varma hermoromahrus tullu, jos olisi joutunu menemä takas viäl.

Ja molemmil näil reissuil o unohtunu osta sil uhmaikäsel reppu, ku menevä päiväkoris retkel ens viikol. Nii, et huame o onneks Mylly auki, ku niil o jotku remonttiavajaiset, mut onneks miäs lupas tulla mukka. Mahtaisinks mää saara jäärä kotti kokonas?