Yks päivä, ku mää meni Koomarkettii ruakaostoksil töitte jälkke, mul sattus aika hauska juttu.

Mää e huamannu otta ostoskorii, ja sen mää huamasi vast ku oli jo menny portist kaupan pual. Kattelin sit ympärilleni, ja huamasi perunalaari viäres iha orvo kori. Ei näkyny kettä lähimaillaka, ja nii mää sit nappasi sen siit ittelleni. Sit mää kuitenki näi, et siin aika lähel oli yks miäs seli munhu, ja mul tuli iha simmone olo, et se o varma se miähe kori.

Mää meni kysymä silt miähelt, et "antteks mut olik sun kori tual?". Ja se miäs kattos sinne perunalaaril päi, ja sanos, et "tais olla". Mää sit tarjooma sitä korii sil miähel, et "ota vaa, mää oti se ku luuli, ettei se ol kenenkkä".

Miäs sanos, et "eiku pirä sää vaa se kori". Ja mää siihe sit, et "eiku ota sää vaa, ku se sun koriski o". Sit se miäs sanos, et hän mene hakema mul uure kori. Ja mää estelemä, et "ei sun tartte, kyl mää itte voi hakke korini".

Vähä aikka siin sit kinatti ja sit se miäs iha melkke jo hermostus, et "ol sää siin ny vaa ja orota, ku mää kerra halua iha välttämät hakke sul se kori!". Ja mää oroti. Ja sai kori. Ja viäl leviä hymynki kaupa pääl!

Ihmisil tais olla hauska, ku ne seuras meit!